Kto nie zna zapachu leśnych poziomek ten niech szybciutko, w czasie ich owocowania, pojedzie do najbliższego lasu - tego zapachu i smaku nigdy się nie zapomina...
- 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
- 200 ml mleka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 3 żółtka
- 4 łyżki cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim prostokątną blachę, ponakłuwać widelcem. Podpiec przez ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.
Żółtka ubić z cukrem, dodać letnie mleko, mąkę, cynamon i podgrzewać w garnuszku aż do zgęstnienia masy.
Wyłożyć masę na ciasto, posypać na wierzchu poziomkami i zapiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez ok. 5-7 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz