Dla wielbicieli bobu nie byle gratka - szybki i smaczny obiad z ich ulubionym warzywem. Zamiast makaronu możemy ugotować kaszę jaglaną.
- 1,5 szklanki ugotowanego bobu
- 1 pęczek koperku
- 2 ząbki czosnku
- 200 g makaronu razowego świderki
- oliwa z oliwek
- 6 pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie.
Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 pęczka koperku. Ostudzić i obrać z łupek.
Ser feta drobno pokroić lub pokruszyć.
Pozostałe 1/2 pęczka koperku wypłukać i drobno posiekać.
Pomidorki wymyć i pokroić na ćwiartki.
Drobno pokrojony czosnek podsmażyć na maśle i ostudzić.
Na makaron nałożyć porcję bobu, sera, posypać koperkiem, doprawić solą, pieprzem, ułożyć pomidorki koktajlowe i polać masłem z czosnkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz