Pachnąca wiosennym koperkiem sycąca sałatka z bobem.
- 0,5 kg bobu
- 1 pęczek koperku
- 2 ziemniaki
- 2 pieczarki
- 1 ogórek konserwowy
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek
Ziemniaki umyć i ugotować w mundurach, w lekko osolonej wodzie. Ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Bób wypłukać i ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 pęczka koperku. Ostudzić i obrać z łupek.
Pozostałe 1/2 pęczka koperku wypłukać i drobno posiekać.
Świeże pieczarki obrać i posiekać drobno.
Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić oliwą, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz