Składniki na ciasto zagnieść i wyłożyć nimi formę na tartę. Ciasto piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.
Cukinie wymyć, obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach. Przełożyć do miski, posolić, po czym po kilku minutach odcisnąć z nadmiaru wody i odlać ją.
Pieczarki obrać i pokroić drobno.
Na patelni z łyżką masła podsmażać cukinię z pieczarkami przez ok. 5 minut. Pod koniec smażenia dodać rozgnieciony praską czosnek, sól, pieprz.
Śmietanę ubić z jajkami, dodać posiekany koperek i ser.
Na podpieczone ciasto położyć farsz i zalać go masą jajeczną.
Tartę piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż do zapieczenia górnej warstwy (ok. 15 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz