- 1 średni kalafior
- 1 seler mały
- 100 g sera żółtego (twardego - np. Zamojski)
- 1 ogórek konserwowy
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka papryki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Seler wyszorować.
Kalafior podzielić na różyczki i wypłukać.
Kalafior i seler gotować 15 min w lekko osolonej wodzie, ostudzić, seler drobno posiekać.
Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach lub drobno pokroić.
Ogórka pokroić w kosteczkę.
Majonez, jogurt, paprykę, koperek, wyduszony praską czosnek, sól i pieprz wymieszać - polać tym sosem warzywa. Schłodzić przed podaniem w lodówce ok. 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz