czwartek, 23 lutego 2012

ciacho krówkowe in. 3 Bit

Ciasto to nie wymaga pieczenia, jest wyjątkowo smaczne i proste w wykonaniu. Znakomite jako deser podawany do kawy. Najsmaczniejsze na drugi dzień od przygotowania, gdy zmiękną herbatniki.

  • 7 opakowań ciastek (np. prostokątne herbatniki maślane Leibnitz)
  • Masa budyniowa
  • 2 budynie waniliowe lub śmietankowe (najlepiej bez cukru)
  • 500 ml mleka
  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 2 łyżki cukru (drobnego)
  • Bita śmietana
  • 500 ml śmietany 30% (kremówki)
  • 1 śmietana Śnieżka (w proszku)
  • 1 cukier waniliowy
  • Masa toffi
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (lub gotowa puszka z masą toffi)
  • Polewa
  • 1 tabliczka czekolady

Budynie ugotować w mleku i schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz