czwartek, 23 lutego 2012

ciacho Rafaello

Dla wielbicieli wiórków kokosowych to niebywała gratka. Pyszne ciasto budyniowo-kokosowe przekładane krakersami. Bez pieczenia!

  • 2 opakowania słonych, prostokątnych krakersów (np. Lajkonik)
  • Masa
  • 500 ml mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 budynie kokosowe, waniliowe lub śmietankowe
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 120 g cukru (drobnego)
  • 250 g masła lub margaryny
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 1 żółtko

Do mleka wsypać budynie, cukier i mąkę, dobrze wymieszać, zagotować i ostudzić.
Przed podaniem ciasto należy schłodzić w lodówce przez co najmniej 3 godziny (a najlepiej 24 godz.)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz